top of page
Поиск
  • Фото автораОртопед-травматолог Дмитро Мордовець

Простіше позбутися кісточки, ніж страждати щодня.

Обновлено: 2 янв.

Навіщо роками терпіти біль і незручності? Завдяки сучасним методам лікування кісточки (hallux valgus) можна найкоротшим часом повернути радість руху — носити підбори, бігати, гуляти, відвідувати спортзал, подорожувати, займатися улюбленими справами.

Позбутися від кісточки можна лише за допомогою операції, оскільки це кість, що виступає під шкірою, а не наріст чи подагра. Спроби використовувати різноманітні народні методи — це так само, як прикладати компрес до кривого дерева.

Для лікування hallux valgus я використовую методи, які успішно себе зарекомендували в світовій медицині — це остеотомії Scarf, Chevron Akin Lapidus. Такі методи забезпечують відмінний стійкий результат і мінімальні терміни відновлення. Шанси того, що кісточка повернеться, майже нульові.

Не потрібно жодного гіпсу і костилів. Вже в день операції ви можете ходити на короткі відстані. Далі ви ходите в спеціальній взутті, і вже через місяць ви можете надягти улюблені кросівки. А через шість місяців ви і не згадаєте, що у вас була кісточка.

Запобігти прогресу деформації та зменшити більовий синдром можна простими доступними методами.

  • Правильне зручне взуття з широким носком і каблуком до 4 см.

  • Нормалізація маси тіла.

  • Лікувальна фізкультура (згинання-розгинання пальчиків, підйоми на носочках, спроба підняти з підлоги пальцями стопи, котити тенісний або масажний м'ячик підошвеною поверхнею стопи і т.д.

  • Різні протизапальні заходи (у гострому періоді) за допомогою протизапальних мазей, таблеток і фізіопроцедур.

Найголовніше, щоб уникнути появи чи прогресу халюкс вальгус, потрібно проконсультуватися з лікарем і виготовити індивідуальні ортопедичні устілки.

Чому саме індивідуальна устілка? В готовій устілці коректори сводів стопи виконані в середньому профілактичному розмірі, щоб підходити для більшості людей і не викликати дискомфорт. Для тих, хто має деформації стопи, устілку слід виготовляти індивідуально під їхню проблему. Розмір продольного і поперечного коректора, їхня висота і розташування.

Що дає устілка? Устілка формує, надає правильну форму сводам стопи за допомогою своїх виступів або коректорів.

Деформований плоский поперечний свід приймає форму заданого поперечного полусферичного коректора, що зменшує навантаження на головки 2, 3, 4 плюсневих кісток, зникає біль, натоптиші під цими пальцями (метатарзалгія). Передній відділ стає ширшим, що зменшує тиск в взутті на кісточку. Ну і найголовніше - не дає далі розтягуватися м'язам, які підтримують поперечний свід.

Якщо всі перераховані вище маніпуляції не принесли полегшення або вас не влаштовує косметичний стан вашої стопи, то слід скористатися оперативним лікуванням. Звертайтеся, буду радий допомогти!



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page